American curl

American curl

Generelt:

American curl er en relativ ny katte race, den opstod i 1981 i, som navnet antyder USA. En kvinde ved navn Grace Ruga fandt to killinger, en han og en hun, som havde nogle ører som var anderledes. Hun bestemte sig for at tage disse to katte til sig, men desværre løb hankatten vækog blev ikke fundet igen. Grace faldt hurtigt for de særpregede ører og prøvede at lave et kuld killinger, i dette kuld var der to killinger som havde samme ører som sin mor.


American Curl


En opdrætter ved navn Nancy overtog disse to killinger og prøvedei 1983 at tage dem med på en udstilling for at vise dem frem. Katten fik hurtigt betegnelsen American Curl og i 1986 blev racen godkendt i CFFog TICA. Racen er ikke serlig udbredt endnu.



Fremtræden:

Som nyfødt har en American Curl killing helt normale øre, det er først efter en uge at ørene begynder at krølle og eter en måneds tid er de udviklet. Ofte får man først overdraget en killing når den er omkring 4 1/2 mdr. gammel hvis killingen skal bruges til udstilling. Det er vigtigt at ørene krøller mellem 90 og 180 grader og øretipperne skal være runde.Racen findes i både en korthårs og langhårs version. Man må påregne en del pelspleje på den langhårede version.



Personlighed:

American Curl
American Curl er legesyg og forbliver det livet igennem, desuden er de meget kærlige overfor deres ejer og nusser gerne. Katten er opmærksom og er med i alt man laver dog uden at virke påtrængende. American Curl trives godt med andre husdyr såsom hunde, desuden er den venlig over for børn. Katten trives godt med at der altid er folk omkring den til at lege med.
toyger
Toygeren – en designerkat!



Racen er designet i USA og blev i 2006 godkendt i The International Cat Association (TICA). Navnet udspringer af det engelske ord toytiger (tøjtiger). Det er en sjælden race, som endnu er i udvikling, og det internationale samarbejde mellem verdens få opdrættere af racen er betydeligt og helt nødvendigt for den fortsatte udvikling frem mod det mål, som fra start har været sat for racen.



Udseende:


Toygeren er en kat af medium størrelse. Kroppen er lang og muskuløs og halen lang og gerne tyk. Pelsen er kort og de dramatisk striber leder tankerne hen mod de store tigre, som har stået model for designet. Pelsen er blød som plyds, og kræver ingen pelspleje. Toygeren findes i 2 farver: brun/orange med sorte striber og hvid med sorte striber; ganske som de store tigre.



Temperament:



Toygere er charmerende og livlige katte, som nyder menneskeligt selskab. Det er en sjov kat, som er glad for at snakke og som har en meget varieret stemme, så man hurtigt lærer at forstå, hvad samtaleemnet handler om. Toygere er meget intelligente og nysgerrige, og de er ofte nemme at træne. En toyger er en rigtig dejlig familiekat, der som regel trives bedst sammen med en ligesinde kat som legekammerat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*