3 gode grunde til at du skal vælge tøj i økologisk bomuld

Annoncørbetalt indhold

Bæredygtighed har været på dagsordenen længe, og rigtig mange af os gør alt, hvad vi kan for at mindske vores forbrug og klimaaftryk. At købe nyt tøj er en af de helt store syndere, når det gælder vores klima–men vi har jo brug for tøj på kroppen.

Tøj i økologisk bomuld kan være en af vejene for dig at gå, når du mangler nyt til klædeskabet. Læs med her og få 3 gode grunde til, hvorfor du bør vælge tøj i økologisk bomuld.

Økologisk bomuld bruger væsentligt mindre vand

Tøj- og tekstilproduktionen bruger en helt enorm mængde vand, og modeindustrien er da også ansvarlig for det næststørste vandforbrug i verden. Faktisk kræver bare én t-shirt ca. 1400 liter vand, som svarer til at fylde mere end 10 badekar. Bl.a. pga. det store vandforbrug er tøj og tekstiler det fjerde mest belastende forbrugsområde i EU.

Derfor bør du i stedet kigge efter tøj i økologisk bomuld. Økologisk bomuld bruger nemlig langt mindre vand end almindelig bomuld. Ved dyrkning af økologisk bomuld er vandforbruget hele 91 procent mindre end ved konventionel bomuldsdyrkning. Vælger du t-shirts i økologisk bomuld eller undertøj der er økologisk, bidrager du til at reducere vandforbruget i tekstilproduktionen.

Økologisk tøj uden kemi

Konventionel bomuldsproduktion står for 25 procent af verdens forbrug af insektgift. Hele 9 kg kemikalier går der til 10 kg færdigproduceret konventionelt materiale. Det betyder også, at tøjet skal vaskes før brug for at skylle de værste kemikalier ud af tøjet, og nogle er ikke sådan lige til at vaske ud, da de først bliver frigivet, når materialet kommer i kontakt med huden gennem varme og fugt.

Derimod er tøj i økologisk bomuld uden kemikalier. Her er der nemlig strenge regler til produktionen, som bl.a. siger, at der ikke må anvendes pesticider, løvfældningsmidler, insekticider eller kunstgødning. Du udsætter altså hverken dig selv, dit barn eller kloden for skadelig kemi, når du vælger økologisk tøj.

Økologisk bomuld er miljømæssigt, socialt og økonomisk bæredygtigt

Når du handler økologisk tøj, bidrager du til miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.

Økologisk bomuld er et meget bedre alternativ til konventionel bomuld, da dets vandforbrug som nævnt er mindre, det forurener mindre og udleder færre drivhusgasser. Desuden har landmændene og arbejderne, der dyrker den økologiske bomuld, meget bedre vilkår, og dyrkningsområderne ødelægges ikke, men værnes om.

Derudover er det også langt mere økonomisk bæredygtigt end rigtig mange andre alternativer. Mange tøjmærker, der forhandler tøj i økologisk bomuld, tager nemlig ansvar for den økonomiske bæredygtighed ved at fokusere på høj kvalitet og slow fashion, dvs. tøj, der holder holdere længere og dermed skal udskiftes sjældnere.

Din klimamæssige samvittighed holdes dermed intakt, når du køber økologisk tøj.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*