Sådan kan et kæledyr gøre dig mindre ensom

Sådan kan et kæledyr gøre dig mindre ensom

Sponsoreret indhold

Der er mange gode grunde til at anskaffe dig et kæledyr, måske endda en lille, nuttet killing. Det kan nemlig få dig til at føle dig mindre ensom, og det kan være en trøst i triste tider. Læs med her og bliv klogere på, hvordan et kæledyr kan gøre dig mindre ensom.

En sød killing er verdens bedste puttemakker og legekammerat. Og så kan den også få dig til at føle dig mindre ensom. Flere undersøgelser viser nemlig, at mange føler sig mindre ensomme, når de har et kæledyr. Det er der flere grunde til, og du kan stifte bekendtskab med et par stykker af dem her.

Der er altid nogen, når du kommer hjem

Én af grundene til, at et kæledyr kan få dig til at føle dig mindre ensom, er, at der altid er nogen, når du kommer hjem. Det kan gøre en verden til forskel, hvis man bor alene. Her kan det nemlig føles meget tomt at åbne døren til et helt stille og ubefolket hus.

 

Det varmer indvendigt at blive budt velkommen af sit kæledyr. Derfor kan det også være en fordel at kigge efter en killing eller et andet dyr, som er socialt anlagt. Prøv at finde en rigtig selskabspapegøje af et kæledyr. På den måde er det nemlig meget sandsynligt, at du vil komme til at føle dig mindre ensom.

Kæledyret trøster, når livet er trist

Dyr er måske ikke intelligente på samme måde som os mennesker, men mange kæledyr har alligevel en virkelig god intuition. Det lader således til, at de ofte kan mærke, når vi føler os nedtrykt og kede af det. Ja, det kan næsten virke, som om de har en sjette sans, hvad dette angår.

 

Derfor kan et kæledyr også være en rigtig god trøst i triste og svære tider. Her kan en kat eller hund yde kæmpe support alene ved at ville putte og kæle. Mange kæledyr bliver ekstra opsøgende og opmærksomme, når vi er triste til mode.

 

Det kan få os til at føle os mindre ensomme og give os en oplevelse af at blive set og anerkendt. Og det er en skøn følelse, selvom den “bare” opstår på grund af en kær killing eller hvalp.

Det erstatter ikke menneskeligt selskab

Et kæledyr er på mange måder super til at modvirke ensomhed. Det kan imidlertid ikke fuldstændig erstatte menneskeligt selskab. Mennesker er af naturen flokdyr, og vi har et socialt behov for at omgås med andre mennesker. Hvis du har lidt svært ved at komme i gang, kan du starte digitalt. Her kan du nemt komme i kontakt med andre mennesker, og hvad end det bare er en hyggelig sludder eller en sex chat, du har mod på, kan du finde det online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*