Brite

Brite

Briten er en godmodig, kærlig og intelligent kat, som knytter sig tæt til sine mennesker, og du er ikke i tvivl om, at den elsker dig.

Er du optaget af noget andet end den i for lang tid, kommer den og gnider sig op ad dine ben, så du ikke kan undgå at lægge mærke til den. Hvis det er en bog eller lignende, du er optaget af, “planter” den sin tykke mås ovenpå bogen, kigger dig kærligt ind i øjnene og spinder så højt som en dieselmotor.

Briten viser tydeligt, at den holder af ro og hygge, den vil gerne ligge tæt ved én i sofaen eller måske på skødet, men bryder sig absolut ikke om at blive båret.

Den tror selv, at den er fiks og elegant, og at den med lethed kan snige sig forbi potteplanterne i vindueskarmen, men den bliver lige forbavset, hver gang den vælter noget, og dens udtryk siger :”Det er bestemt ikke min skyld”.
Briten er rolig og fredsommelig og bruger hellere en stol for at komme op på bordet, end den tager den lige vej.

Killingerne har en kort vild periode, hvor de leger og bruger deres evner som rovdyr. Men det går hurtig af dem igen. Tro endelig ikke at den voksne kat aldrig vil lege, den bliver ved med at være legesyg til op i en høj alder, hvis chancen byder sig, men det går sjældent virkelig volsomt til.

Med sit stille og rolige temperament egner briten sig både til at bo i hus, men befinder sig også fint med at bo i lejlighed hvor den aldrig kommer ud. Alligevel nyder den utroligt meget at sidde i sin løbegård og nyde solen, fange insekter, kigge på fuglene og følge med i, hvad dens mennesker går og laver i haven.

Den er tålmodig og iagttager nye mennesker, før den kaster sin kærlighed over dem.

tekst © Lisbeth & Esben Jørgensen

billeder © Lisbeth & Esben Jørgensen

grafik © Killingelisten.dk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*