Colourpoint

Colourpoint

Den første Colourpoint kom til Danmark i 60´erne, Colourpoint betragtes ind imellem fejlagtigt som en selvstændig race, men det er en perser farvevariant. Colourpoint farven stammer fra siameseren, hvor en smule mere vågent temperament også stammer fra. Kroppen er lys med farvede ”points” i hoved, ben og hale og så er øjnene blå.

Colourpointen blev mere & mere populær, dens altid gode humør, og gjorde den til den ideelle familiekat, farverne, de blå øjne og dens pels der var til at holde, gjorde at valget faldt på denne race, når det lille ny familiemedlem skulle vælges.

Colourpointen er en rolig familiekat, som ikke “løber på væggene” den kan svanse rundt på et fyldt reolsystem uden at vælte noget, trods sin fyldige pels. Det holder dog ikke helt stik med, at hvis man lægger den på en sofapude, finder man den der 3 timer efter. Den har dog en ry for at være doven med ikke så meget.

“crex”;”Når Cornish Rex-ejere bliver ved denne vidunderlige race for ever, er ikke kun på grund af udseendet, men især på grund af temperamentet:Cornish Rex’en er en glad og munter kat, og den elsker selskab, både med andre katte og med mennesker. Og den bliver ikke sløv, fordi den bliver voksen; dens veludviklede jagtinstenkter bevares gennem hele livet, og det giver sig udslag i, at den elsker at undersøge og lege med ting, som den finder i stuen, sengen (gerne dine tæer) og i haven. Derfor er Cornish Rex også en velegnet kat for hjem med børn.

Cornish Rex’en trives godt som indekatte, men nyder også at komme ud, hvis du har mulighed for at din kat kan komme det.

Cornish Rex’en holder meget af at være så tæt på dig som muligt; i skødet på dig eller på din skulder. Den vil også helt klart foretrække din seng, når det bliver aften.

Den synes ikke om lukkede døre, og vil helst være lige i nærheden af dig hele tiden – men du må altså gerne forlade huset for at tjene penge til kattemad!Udseendet er jo specielt: Cornish Rex’en er lang, muskuløs, elegant, smidig og så har den frem for alt, en smuk glansfuld bølget eller krøllet pels. Så krøllet er katten, at selv dens knurhår er krøllede. Alle farver er tilladt indenfor racen, men nogle farver er mere almindelige, end andre. Katte af racen har et opvakt, intelligent udtryk; det fremkaldes dels af dens intelligens, dels af de store, klare øjne og de store, højtplacerede ører, som er fremadrettet – parat til at opfange ethvert signal. Cornish Rex’en er højbenet og har lang hale. Hovedet er fladt, profilen er lige – eller næsten lige.

Cornish Rex’en fælder næsten ikke, og det er ikke nødvendigt at bade katten.

Det er altid en god idé at have to katte sammen, så de kan holde hinanden med selskab. Selvom en kat kan tilbringe timer helt alene og sagtens kan være meget alene hjemme hele ugen, så er der alligevel mange katte – også Cornish Rex – der vil nyde livet ekstra, hvis der til den er en legekammerat og hyggeven i hjemmet.

Vil man vide mere om denne lille charmetrold,så tag et kig på Rexkatten.dktekst og billeder © Morten Skjershede

grafik © Killingelisten.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*