Det skal du tænke over, før du får et kæledyr

Er din største drøm at få et kæledyr? Er du bange for, hvor store udgifterne er til mad og udstyr? Er du i tvivl om, om du overhovedet har tid til at passe din nye bedste ven? Så er du landet det helt rigtige sted – vi har nemlig samlet nogle gode råd til dig, der overvejer at skaffe et nyt medlem i husstanden. 

Der følger ansvar med 

Hvis du godt kunne tænke dig et kæledyr, er du ikke den eneste. Der er rigtig mange, der går rundt og ønsker sig en hund, en kat, en papegøje, eller måske en fisk. Måske vil du have en hund, fordi du altid har haft det og ikke kan forestille dig at komme hjem uden at have en at kløen bag ørerne. Eller måske ønsker du dig en kat, fordi du ikke måtte have en i barndomshjemmet, fordi din mor er allergisk. Der kan være mange grunde til, at du ønsker dig et kæledyr: At få mere motion, når du lufter hunden, at blive vækket af fuglesang om morgenen, eller at have en at snakke med, når du er alene hjemme.

Inden du anskaffer dig et dyr, er det vigtigt, at du tænker over, hvor meget pasning det kræver. Vil du have en hund, skal du have tid til at gå ture med den flere gange om dagen, mens der ikke er lige så meget arbejde med en kat. Du skal selvfølgelig også huske at give den mad og tage den til dyrlægen en gang i mellem, og det koster jo alt sammen penge og tager tid. 

Du skal have råd til både foder og udstyr 

Når du har besluttet dig for, hvilket kæledyr du vil have, skal du spare nogle penge sammen. Det er ikke kun dyret selv, men også udstyr og mad, du skal have råd til. Her gælder det igen, at forskellige dyr kræver forskellig pleje og kost, som kan variere meget i pris. Orienter dig på forskellige sider på nettet, så du ikke ender med at give en urimelig pris for hverken dyr eller udstyr.

Kender du nogen, der har samme dyrerace, som du ønsker dig, kan det være en stor hjælp at spørge dem til råds. Når du har en kat, er det nemmere at regne ud, hvor meget udstyr eller mad der skal købes, end hvis du aldrig før har været katteejer. Hvis du er heldig, har nogle af dine bekendte måske endda noget, du kan arve eller låne, til du selv får råd til det. 

Sæt tid af til pasning

Afhængigt af, hvilket kæledyr du har valgt, kan det tage meget af din fritid at passe det. Derfor er det værd at overveje, om du stadig vil gå til de aktiviteter, du plejer.

Hvis du skal bruge meget tid på at gå til agility med din hund, er der måske ikke længere tid til tennis om onsdagen, og så er der ingen grund til at betale for medlemskabet. Brug i stedet pengene på en godbid til dit kæledyr. Har du svært ved at få skrabet pengene sammen til at få råd til et kradsetræ, en bold, eller foder i en bedre kvalitet, kan du finde et billigt lån på http://www.lånet.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*