Gør klar til den nye kat

Gør klar til den nye kat

Annoncør betalt indhold

Har du taget en beslutning om at få en kat? Det kan være, at du har ønsket dig at få en kat, siden du var barn, men har haft forældre, der ikke var med på den? Eller måske er det et mere spontant påfund, og at du bare lige fik lyst til at få et kæledyr – og her er katten et oplagt valgt. Den har ikke brug for lige så meget opmærksomhed som eksempelvis en hund, men den kan stadig gøres meget tam, som man kan sidde og hygge med den.

Men hvordan gør man så lige klar til at få en kat som kæledyr? Herunder kan du lidt nærmere på nogle af de overvejelser, man kan gøre sig, inden man for alvor bliver katteejer.

Inde- eller udekat

En ting, du bør starte med at overveje, som kommer til at have meget indflydelse på, hvilken slags katteejer du kommer til at blive, er, om du gerne vil have, at det skal være en inde- eller udekat. For nogle er det en nem beslutning, og andre gange er det meget nemt.

Mange af dem, som bor ude på landet vælger, at kattene kun skal være udendørs, men det gør også ofte, at kattene ikke bliver helt lige så tamme – de får dog en masse frisk luft. Et mere almindeligt valg er at lade katten være indenfor, da det ofte gør, at man får et tættere bånd til katten. Man bør dog stadig sørge for, at den kommer lidt ud en gang imellem, da det er kattens natur. Så det er et valg, du kan tænke lidt over.

Kat med mus

Legetøj til katte

Noget andet, du kan tænke lidt over, inden du får en kat, er alle de ting, der skal købes, inden katten kommer. Når du nu endelig skal have dit et kæledyr, så kan du ligeså godt gøre lidt ekstra ud af det og give katten lidt forkælelse. Det kunne være med lækker kattemad, men det kan også sagtens være ved at købe noget legetøj, som er beregnet til katte.

På linket kan du eksempelvis finde et rigtig udvalg af kattelegetøj, hvor der nok skal være noget, du tænker vil være godt til din nye kat, og som måske også kan se lidt fedt ud i indretningen. Du kan dog endnu ikke vide med sikkerhed, hvad lige præcis din kat vil være til, men du kan du også bare finde ud af løbende, når du endelig kommer til at lære din nye kat bedre at kende.

Pige med killinger

En dejlig katteseng

Hvis du gerne vil forkæle din kat lidt ekstra, til når den flytter ind hos dig, kan du eksempelvis overveje, om du skal investere i en lille katteseng, som den kan ligge i om natten, eller når den har brug for en lur. Det handler meget om de små ting, og når du skal til at have et kæledyr, som er er noget helt særligt, så er det også det værd at gøre lidt ekstra ud af det hele. Så rigtig meget held og lykke med din nye kat!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*