Kan du have kat og hund på samme tid?

Kan du have kat og hund på samme tid?

Sponsoreret indhold

Katte og hunde er kendt for ikke at kunne befinde sig sammen, og hunden jager altid efter katten, eller katten giver hunden et ordenligt dask over snuden. Forholdet mellem hund og kat er ikonisk, og som regel noget de fleste vil beskrive som værende fjendtligt.

Har man derfor en kat, og ønsker at anskaffe sig en hund – eller omvendt – så har man højst sandsynlig en udfordring på hånden. Eller hvad? Det er nemlig ikke sikkert, og ligesom med så meget andet, så findes der en vej der hvor der er vilje.

Det er ikke nødvendigvis umuligt at have både kat og hund i samme hjem, og selvom de måske ikke bliver bedste kammerater, så lykkedes det alligevel i de fleste tilfælde at skabe et respektabelt forhold mellem de to dyr.

Hunden vil instinktivt jage katten

Det vil altid være i hundens natur at jage katte. Selv hvis man opbygger et godt forhold mellem de to dyr derhjemme, så vil hunden med sandsynlighed stadigvæk have interesse i at jagte andre katte i området. Det er ikke nødvendigvis ondt ment, og måske endda i leg.
Det er altså vigtigt at forstå, at hunden måske kan finde på at jagte katte i ny og næ, men husk på at hunden nok ikke er hurtigt nok, og at katten nok skal sige fra med et dask eller to, såfremt de kommer i kontakt.

Katte er som regel mere aggressive overfor hunden end omvendt

Det er i langt de fleste tilfælde ikke hundens adfærd man skal være nervøs – i hvert fald ikke hvis man har en overordnet afbalanceret hund, da katte som regel er mere aggressive. Så selvom din hund måske viser interesse for at jage katten, så skal katten nok selv sørge for at sige fra eller løbe væk. Får katten først fat i hunden, så er der også stor chance for, at hunden ikke gider den leg længere.

Lad dem selv finde ud af det

Det bedste man kan gøre er, at lade dyrene selv om det. Hunden skal selvfølgelig afrettes, hvis den konstant jager katten ud og hjemmet, eller hvis den konstant spiser det kattemad du øser op. Men hvis de kommer i kontakt med hinanden, så er det bedst at de selv får etableret noget hierarki, således de fremover kan finde ud af det sammen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*