Kurilean Bobtail

Kurilean Bobtail

Historie:

Kurilean Bobtail er en Russisk natur race som har eksisteret i isolation i en længere periode (mindst 100-150år) på en kæde af øer som er kendt som Kurilerne eller Kuril Islands, som ligger mellem det Okhotske Hav og Stille havet. I en linje mellem den Russiske halvø Kamtjatka og Japanske ø Hokkaido.

I naturen lever racen i flokke, lidt ligesom ulve og er en exceptionel jæger, det siges at den uden problemer kan fange en 5 kg fisk el. hare.

I Rusland er der flere dokumenter der henviser til disse katte med kort hale som blev bragt hjem fra øerne af medlemmer af militæret og forskere i midten af det 20 århundrede.

1990: Den første Kurilean Bobtail blev udstillet og mange udenlandske eksperter var bekymret for at disse russiske katte blot var en tungere udgave af racen Japanese Bobtail. I dag ved vi at Japanese Bobtail har en helt anden genetik.

1995: Kurilean Bobtail blev officielt anerkendt i WCF.

2002: Kurilean Bobtail blev godkendt i FIFe i en langhåret og en korthåret variant, disse deltager blandt korthårs katte i kat. 3.

2008: Kurilean Bobtail blev godkendt i Tica.Genetik og avl:

Mutationen for kort hale er et dominant gen. Når en Kurilean bliver parret med normalhalet kat, vil alle Killinger få korte haler eller haler med knæk. Halen på en Kurilean Bobtail er fuldstændig unik, det er umuligt at finde to med ens haler, de er ligesom fingeraftryk på mennesker.

Hale længden varierer fra meget kort til næsten normal længde med flere knæk og sammen voksede led.


Det er forbudt at parre en Kurilean Bobtail med andre racer!

Den korte hale er ikke forsaget af et enkelt gen, men et komplekst sæt gener som er dominante. Det er også vigtigt at fortælle at ”bobtail-genet” ikke har nogen bi effekter, som andre racer med anderledes hale kan have.

Udseende:
Kurilean Bobtail er mellem til stor kat, med en kompakt kraftig krop og en pompom formet hale. Hannerne vejer typisk omkring 6-8 kg og hunnerne omkring 4 kg.

Hovedet er trekantet med afrundede konturer, brede ved kæbebenets basis, let rundede i profil.

Stærk veludviklet hage.

Næsen er medium lige, bred og uden et bestemt stop. En gradvis hældning fra panden til basen.

Ørene er middelstore, brede ved basis, let foroverbøjet, afrundet spidser. Afstanden mellem ørene er lig breden af det ene øre.

Halen er sammenpresset af en el. flere vinkler, den kan være både stiv og bevægelig. Den synlige længde af halen (uden pels) er fra 3-8cm.

Racen findes både i en kort- og semilanghåret variant. Den findes i mange forskellige farver.

Karakter:
Kurilean Bobtail er en stærk kat med et vildt udtryk.

Den har et fantastisk helbred og et afbalanceret sind.

Den er mild, er meget venlig og glad for at lege og elsker at være sammen med mennesker og andre dyr.

Den er omstillingsdygtig og stoler på sine omgivelser, hvilket gør at den er meget nem at tage med f.eks. på ferie.

Dette er en kat der nemt kan bo i en lejlighed i byen.

Derudover er det en snakkende kat, dog ikke i samme grad som siameseren. Kurilean Bobtail er en klog kat som nemt kan læres op til forskellige tricks, den er ofte glad for vand. Det skal også nævnes at denne race er ekstremt glad for børn.

Alt i alt er dette den perfekte familie kat!! |

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*