Sådan finder du det rette foder til din kat

Sådan finder du det rette foder til din kat
Foto: Annoncør

Betalt indhold

Det er ikke lang tid siden, at katten kun spiste mus og småfugle. Det betød, at de var afhængige af at fange deres egen mad.

Sådan forholder det sig ikke i dag, hvor der findes et stort udvalg af kattemad på markedet. Det har dog den betydning, at det kan være vanskeligt at vide, hvad du bør fodre din kat med.

Det er nemlig meget vigtigt, at din kat får det rette foder. Gør den ikke det, er der en risiko for, at den kommer til at mangle vigtige næringsstoffer som f.eks. taurin.

Protein og fedt er vigtigst

Når du køber kattefoder, er det vigtigt at huske, at katte er rovdyr. Derfor får de deres næring fra protein og fedt, og har et ganske lille behov for kulhydrater.

Faktisk kan katte ikke smage nær så mange nuancer, som det er tilfældet for os mennesker. En kat har omtrent 470 smagsløg, hvilket er et forsvindende lille antal sammenlignet med de omtrent 9.000 smagsløg mennesker har.

Vores store antal smagsløg har selvfølgelig indflydelse på vores diæt, der spænder meget bredt. Det er ikke tilfældet for katten, der derimod er en udpræget kødæder.

Derudover smager den ganske enkelt ikke på samme vis, som vi gør. Eksempelvis er en kats smagsløg meget lidt følsomme, når det kommer til søde smage, hvilket er tilfældet, da den ikke har brug for et stort indtag af kulhydrater.

Hvad det vil sige er, at du skal vælge kattefoder, der har et stort indhold af protein og fedt. Det kan du heldigvis finde et stort udvalg af på det danske marked. Bl.a. kan du lægge vejen forbi Zooexperte, hvor de forhandler et bredt udvalg af kattemad.

Undgå at give den en vegetarisk diæt

Da en kat har brug for en stor mængde protein og fedt, er det vigtigt, at katten ikke får en vegetarisk diæt. Den kan ikke blot mangle protein i et sådant tilfælde, men vil også komme til at mangle taurin og andre vigtige stoffer.

Særligt taurin er meget vigtigt for katten, da det er et nødvendigt stof for katten, hvis den ikke skal blive syg.

 

Giv kun kattefoder

Ydermere er det vigtigt, at din kat kun får mad, der er beregnet til katte. Du skal derfor ikke fodre den med mad, der er beregnet til hverken mennesker eller andre kæledyr.

Eksempelvis vil du ikke kunne fodre din kat med hundemad, da katten har brug for 2-3 gange så meget protein som en hund. Som tidligere angivet, er det også vigtigt for katten at få aminosyren taurin, hvilket ligeledes mangler i hundefoder.

Får din kat ikke tilstrækkelig taurin, kan det have alvorlige konsekvenser. Det kan nemlig resultere i alvorlige tilstande og sygdomme, herunder blindhed og hjertesygdomme. Derfor er det meget vigtigt, at katte kun får foder, der er beregnet til katte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*