To ting du skal huske, før du anskaffer dig en lille killing

Som kæledyrsejer har man ansvaret for et andet levende væsen. Et væsen, som ikke kan varetage sig selv, og som har behov for al den omsorg, man kan tilbyde. Med dette ansvar følger en række basale forpligtelser, og glemmer man disse kan det have katastrofale konsekvenser. I artiklen her kigger vi ind i, hvad man skal huske og eventuelt anskaffe sig, hvis man i sin husstand har ansvaret for en lille, uskyldig killing. Læs med videre, og forbered dig på livet som kæledyrsejer.

Husk kradsebræt og kattegrus

Når man anskaffer sig en killing i hjemmet, er der nogle ting, der er helt fundamentale i forbindelse med killingens udvikling og generelle opdragelse. Og glemmer man disse ting, risikerer man, at katten ødelægger møbler og efterlader afføring steder, hvor man helst ikke vil have det. 

I forhold til kattens udvikling er det vigtigt, man anskaffer sig et kradsebræt. For med et kradsebræt viser og illustrerer man, at man ikke vil have, at katten strækker sine kløer i møbler, på væggen eller andre steder. Det er utrolig træls, hvis ens kat bruger andet end et kradsebræt til at strække kløer – for det ser ikke særlig pænt ud, og ens interiør mister al værdi. Man kan ikke vende en kat til ikke at lave disse strækøvelser, for selvom det måske synes meningsløst, er det en helt naturlig opførsel hos katten. Og derfor skal du da også bare forberede dig på det, i stedet for at tro, du kan lave adfærden om. 

Foruden et kradsebræt er det også uhyre vigtigt, at man allerede fra første dag introducerer kattegruset. En bakke med kattegrus fungerer som toilet for katten, og har man ikke en sådan løsning allerede fra første dag, risikerer man, at katten aldrig lærer systematikken. Har man derimod en kattebakke med kattegrus allerede fra dag ét, vil katten oftest selv finde ud af, at den skal bruge kattebakken som toilet. Så husk kattegruset, hvis du gerne vil undgå afføring alle mulige steder.

Installer en kattelem

Katten er utrolig glad for frihed. Faktisk er det muligvis det dyr, der har behov for allermest frihed. Og derfor er det da også uhyre vigtigt, at man giver katten adgang til fri bevægelighed. Dette kan gøres på flere måder, men den mest effektive er uden tvivl, at man installerer en kattelem i sin dør. På den måde kan katten frit komme og gå, som den vil – og man skal ikke være bange for, at den ikke vender hjem.

I dag kan man få døre, hvori kattelemmen er installeret fra start. På den måde er det nemt at klargøre sit hjem, og man er samtidig forsikret om, at man ikke får uventet besøg af tyveknægte, da disse indbyggede kattelemme er tyverisikrede og specialegnede til formålet. 

Har du ikke lige råd til en ny dør i hjemmet, kan du med fordel undersøge mulighederne for et lån hos https://minifinans.dk/minilaan/, hvor vilkår og betingelserne gør, at man hurtigt får økonomisk råderum til alle de mange forberedelser i forbindelse med anskaffelse af kæledyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*