Det bør du vide inden du får en Maine Coon

Det bør du vide inden du får en Maine Coon

Katteracen har sit navn efter staten Maine, som tilhører New-England området i USA, hvor den har sin oprindelse. Den blide langhårskat har dog visse særlige krav, for at trives. Hvis du ikke er parat til at investere tid og ressourcer for at sikre dens velfærd, er det bedre at vælge et mindre forpligtende væsen. Her er alt du skal vide om Maine Coonen, inden du vælger at invitere en hjem.

Helbredsmæssige risici

Om din Maine Coon har ekstra risiko for visse sygdomme, kommer mest an på hvor du får katten fra. Hvis du adopterer den fra alt andet end en professionel avler, er der større risiko for sundhedsmæssige udfordringer. Det betyder at du må være ansvarlig og proaktiv, så du ikke risikerer at lade din kat blive unødigt og potentielt dødeligt syg.

Hjerteproblemer

Maine Coonen er berygtet for at have et svagt (men varmt) hjerte. HCM står for hypertrofisk cardiomyopathie og betyder fortykket hjertemuskulatur. Forebyg HCM med særligt foder. Rådfør dig med dyrlægen for det rette valg.

SMA

Spinal muskelatrofi er en anden potentiel lidelse, katten kan have tendens til. 


Nyrer og hofter

Maine Coonen er kendt for at udvikle nyreproblemer, og nedarvet hofteledsdysplasi. Det er vigtigt at du konsulterer din dyrlæge, for vejledning til hvordan du sikrer at katten får et sundt og langt liv.

Social

Maine Coonen er særdeles glad for at være i nærheden af dig, i en sådan grad at den bliver ked af det eller endda deprimeret, hvis den ikke får nok opmærksomhed. Vær indstillet på at inkludere den, og lad den aldrigvære alene i længere tid ad gangen. Efterlades katten alene, holder den op med at pleje sig selv, som et symptom på depression. 

Hvis der ikke er en ren kattebakke, kan dyret finde på at vælge et andet sted i huset, til formålet.

Andre behov

2 bedre end 1

Hvis muligt, få dig to katte af samme kuld. Det vil gøre livet langt sjovere for alle parter, inklusiv fantastisk underholdning til dig. Hvis du er mere til spil og spænding, findes der også slot spil med store katte. Du kan f.eks. prøve Big Cat King Megaways hos Unibet mobil casino

Skal plejesjævnligt

Da Maine Coonen er et særligt langhåret væsen, er det vigtigt og børste pelsen med en speciel børste, da hårene ellers klumper sammen og kan være ret smertefulde for katten. Desuden vil den sluge hårbolde, som kastes op efterfølgende. Racen er i øvrigt yderst nysgerrig af natur, og katten vil typisk gerne følge med i alt – acceptér at det er naturligt, og efterkom det inden for det rimelige.

Masser af motion

Værende en stor kat, har Maine Coonen brug for at bevæge sig. Dette kan være ekstra svært at imødekomme med indekatte, men i modsat fald får den et ret kedeligt og sørgeligt liv, potentielt med uønsket adfærd, overvægt og sygdom til følge.

Andet du skal vide inden du får en Maine Coon

  • Tendens til tandproblemer (kan børstes)
  • Elsker at lege (mindst 15 min/dag)
  • Kan blive op til 10-13 år gammel
  • Din Maine Coon bør forsikres
  • Er lærenem og kan trænes
  • Laver super søde lyde
  • Fascineret med vand
  • Fælder meget

Konklusion

Hvis du kan leve op til det særlige ansvar det indebærer at have en Maine Coon, kan du til gengæld få et ganske vidunderligt væsen, som vil give dig endnu mere tilbage. Heriblandt en kælen sovekammerat, et sundere mentalt og emotionelt liv, reduceret stress, og velvære. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*