Kom helt tæt på savannens store kattedyr

Kom helt tæt på savannens store kattedyr

Sponsoreret indhold

Mens vi venter på, at verden åbner igen, så kan vi jo passende tage et kig på nogle af varmens helt store kattedyr. Alle kattene på listen kan du opleve på safarirejser til Tanzania – efter en sådan oplevelse, bliver en tur til zoologisk have aldrig helt den samme igen.

The big five: løven og leoparden 

De fleste har nok hørt om “the big five”, som er fem dyrearter, du skal prøve at spotte, når du besøger Afrika. Den afrikanske udgave af the big five består i dag af elefanten, kafferbøflen, det sorte næsehorn og både løven og leoparden.

Leoparden 

Leoparden må siges at være et utrolig fascinerende dyr, der bedst kan genkendes på dens sortplettede gule pels. Leoparden er utrolig svær at få øje på for det utrænet øje, da den ofte opholder sig på skjulte steder. Samtidig er det også en truet dyreart, og i dag er der kun omkring 250.000 tilbage af dens slags. Leoparden findes primært i Afrika og Asien, og den kan blandt andet opleves på rejser til Tanzania, nårdu besøger nationalparken Tarangire. 

Fun fact: vidste du, at den sorte panter i virkeligheden er en leopard – bare sort?

Løven

Løven er en anden af de majestætiske kattedyr, du kan opleve i Tanzania. Den kaldes også for slettens stolthed og er indbegrebet af Afrika. Løven er det største rovdyr i Afrika, og hannerne kan bedst kendes på deres store smukke manker. Løven omtales af og til som Afrikas farligeste dyr, men faktisk er den helt nede på en femteplads, hvorden bliver overhalet afbåde malariamyggen og flodhesten. Løven kan, ligesom leoparden, oplevelse i Tanzania blandt andet i nationalparken Tarangire, hvor du vil kunne høre løvens majestætiske brøl udover hele savannen. 

Den langøret serval

Okay, den hører måske ikke helt ind under kategorien “store kattedyr” med sin vægt på bare 9-18 kg, men vi synes alligevel, at den fortjente at blive nævnt. Serval er nemlig et snedigt kattedyr, der bruger sine meget store øre til at høre ultrasoniske lyde, som den bruger til at opspore sit bytte. Servalen minder mest af alt om en leopard med dens sorte pletter, men der er adskillige forskelle på de to kattedyr udover størrelsen. Servalen har eksempelvis længere bagben end forben, hvilket gør den i stand til at springe tre meter op i luften. Serval er også et kattedyr, du kan opleve på safarirejser til Tanzania. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*