Gør plads til roen i din hverdag

Gør plads til roen i din hverdag

Sponsoreret indhold

Vi lever i en tid, der for de fleste er travl, og selvom mennesker alrig har haft så gode livsvilkår, så har rigtig mange mennesker svært ved at finde ro i hverdagen. Det er dog vigtigt, at vi gør plads til ro i hverdagen, så vi ikke ender med at knokle nytteløst, fordi vi har opbrugt vores mentale båndbredde.

I denne artikel får du nogle gode tips til, hvordan du kan få mere ro i hverdagen.

1) Få et kæledyr

Kæledyr har vist sig i mange forsøg at have en beroligende effekt på mennesker. Her skal vi naturligvis se bort fra den første tid med opdragelsen af det nye familiemedlem. Deres simple, rolige væsen står på en eller anden måde i stor kontrast til sådan, de fleste mennesker er.

De mest populære kæledyr er uden tvivl hunde og katte, men der findes naturligvis mange andre valgmuligheder, og det vigtigste er, at man vælger et, hvor forpligtelserne matcher ens hverdag.

2) Lær at spille musik

Alle kender til effekten af musik. Hvad end det er techno-nummeret, der kan få dansebenene igang eller panfløjte-nummeret der kan få roen til at fylde kroppen. Selvom vi kan finde nogle stærke fællesnævnere for, hvilke genrer der gør hvad, så er det også meget unikt fra person til person.

Her kan man tage den skridtet videre fra at høre musik til selv at lave musik. Når man laver musik, så forbyder man sig på en helt anden måde, som er med til at skabe en særlig ro. Det kan eksempelvis være ved at gå til guitarundevisning, klaverundervisning eller sangundervisning.

3) Sluk for elektronikken

Der er tonsvis af videnskab der peger på de negative effekter ved smartphones, tables og computere, der konstant sender notifikationer og gør deres for at stjæle vores opmærksomhed. 

Det handler bestemt ikke om, at du skal smide alle din gadgets ud, men blot at du skal give dem en timeout i ny og næ. Tag eventuelt en gåtur, hvor du ikke tager telefonen med eller et par timer i hjemmet, hvor du slukker for alle dine gadgets, mens du forbyder dig i en hobby eller er sammen med familien.

4) Kom ud i naturen

Når vi omgiver os med smuk natur, så giver det en ekstra ro. Selvom Danmark ikke er kendt for verdens mest imponerende natur, så har vi masser af byde op. Om det er de vestjyske klitter, de fynske marker eller sjællandske skove er ikke så vigtigt – det handler nemlig mest om, at man skaber noget afstand (og et sceneskift) fra den travle hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*